TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VUČIĆ: ARISTON DOLAZI U NIŠ, ULOŽIĆE 75 MILIONA EVRA U NOVU FABRIKU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da će velika italijanska kompanija Ariston otvoriti fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra.

“Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš”, rekao je Vučić u video poruci objavljenoj na instagramu.

Vučić je preneo da će Ariston uložiti 75 miliona evra u fabriku i istakao da je to samo početak.

“Jer mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih”, naveo je predsednik.

Naglasio je da je to deseta fabrika u Nišu i dodao će biti veoma važna za dalji napredak i razvoj Niša, zajedno sa razvojem saobraćajne infrastrukture, koja će omogućiti dovođenje novih investicija, novih velikih i značajnih kompanija. “I pošto je deseta fabrika, mogu da kažem da smo dosta toga uradili, ali ćemo da nastavimo još snažnije, još jače. Srbija ne sme da stane”, poručio je Vučić. Vučić je u objavi na instagramu naveo imena svih 10 novih fabrika u Nišu, uključujući i Ariston, a to su: Johson electric, Aster tekstil, Leoni, Zumtobel, Spintec, Xingyu, Integrated Micro-Eletronics, Yusei, Palfinger i Ariston.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com