Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas, povodom Vidovdana, venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, gde se obeležava i 650 godina od osnivanja tog grada.

„Vi dokazujete kako možemo da se sećamo kosovskih korena teškog života i kako taj život možemo da menjamo.Ono što je danas najvažnije je da Srbija koju su hteli da ubiju 1389. god nije umrla. Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je slobodna i slobodarska zemlja, o njoj ne odlučuje niko sem njenih gradjana. Predaja i poraz za nas više nisu opcija“ – poručio je Vučić.

Polaganju venca prisustvovale su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Trpavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Kruševca.

Spomenik kosovskim junacima je simbol Kruševca od Vidovdana 1904. godine, kada ga je otkrio kralj Petar Prvi Karađorđević povodom proslave stogodišnjice Prvog srpskog ustanka. Kamen temeljac je, povodom proslave 500.godina Kosovske bitke , postavio kralj Aleksandar Obrenović 1889.godine.

Povodom jubileja grada, u Kruševcu će biti održana posebna sednica vlade, koja je zakazana za 9.30 sati, a kojoj će, osim premijerke Ane Brnabić i članova vlade, prisustvovati i predsednik Srbije.

Vučić će nakon sednice obići rekonstruisani Dijagnostički centar.

U okviru obeleževanja Vidovdana i jubileja grada, u nekadašnjoj srpskoj prestonici biće otvorena kancelarija Fondacije za srpski narod i državu.

Nakon sednice vlade, premijerka Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prisustvovaće prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka.

Premijerki Brnabić će biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca.