VUČIĆ: NASILJU JE DOŠAO KRAJ

VUČIĆ: NASILJU JE DOŠAO KRAJ

Država neće dozvoliti nasilje i ugrožavanje bilo koga, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na dešavanja u Radio televiziji Srbije, dodavši da je “nasilju došao kraj”. Vučić je, na konferenciji za novinare u zgradi na Andrićevom vencu, dok su ispred trajali protesti, poručio da država
neće dozvoliti da manjina od 5.000, 10.000 ili 100.000 ljudi bilo kada upravlja Srbijom samo zato što je nasilna i da će svi koji su učestvovali u nasilju krivično odgovarati. Oštro je osudio unošenje motorne testere među novinare i rekao da je osoba sa testerom identifikovana.

UHAPŠENO SEDAM OSOBA

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija identifikovala i privela sedam osoba zbog sumnje da su počinile više različitih krivičnih dela i prekršaja tokom upada u zgradu Radio-televizije Srbije i tokom današnjeg skupa na Andrićevom vencu. Zbog sumnje da su u subotu uveče uneli motornu testeru u zgradu RTS i mahali njom pred zaposlenima u javnom servisu privedene su dve osobe. Policija je privela i jednog dvadesetčetvorogodišnjaka koji se sumnjiči da je razbio staklo na ulazu u zgradu RTS.  Privedene su i tri osobe koje se sumnjiče da su u zgradi RTS fizički nasrnuli na policajce i naneli im više udaraca. Priveden je i čovek osumnjičen da je danas na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policajca.