VUČIĆ: NE ISKLJUČUJEM IZNENAĐENJA U VAŠINGTONU (VIDEO)

VUČIĆ: NE ISKLJUČUJEM IZNENAĐENJA U VAŠINGTONU (VIDEO)

predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da na sastanku u Vašingtonu na dnevnom redu budu, prema dogovoru, samo ekonomske teme, ali da ipak ne isključuje iznenađenja.

Upitan da li se na sastanku u Beloj kući na stolu mogu naći i političke teme, kako je nedavno najavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Vučić je rekao da ne zna šta domaćini mogu da ispostave kao teme, osim onoga o čemu je do sada obavešten, a to su ekonomske teme, o čemu se već govorilo.

“Ne mogu da garantujem da neće, ali bih voleo da budu samo ekonomske teme, jer za politički dijalog i statusna pitanja je nadležna Evropska unija, u skladu sa odlukom UN, što smo ranije prihvatili. Ali, iznenađenja ne isključujem”, rekao je Vučić novinarima.

Kaže i da prati šta pišu prištinski mediji i da se zna s kim Priština ima kontakte i u američkoj i u briselskoj administraciji, te da Beograd nije došao do posebnih zaključaka, sem onoga što je i premijer privremenih institucija Avdulah Hoti već potvrdio, a to je da će se razgovarati o unapređenju ekonomskih odnosa na konkretan način.

“Ako bude bilo šta drugo, bićete odmah obavešteni, reagovaću i obavestiću vas o tome”, rekao je Vučić.