TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija Udarne VESTI

VUČIĆ O DOLASKU NOVOG INVESTITORA U NIŠ (VIDEO)

U toku su razgovori sa novim investitorom koji bi trebalo da dođe u Niš, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilska Zaječarskog okruga.

Na pitanje novinara da li će doći novi investitor u Niš, predsednik Srbije je odgovorio da će premijerka Ana Brnabić govoriti o tome kada to bude mogla.

“Što se Niša tiče, da se podsetimo koliko je fabrika bilo u Nišu pre 10 godina, tada je ostalo samo nešto malo od Benetona i Filipa Morisa. Sve ostale fabrike uništene i razorene. Lično sam doveo osam fabrika”, rekao je Vučić.

On je dodao da od auto puteva Niš nije imao ništa, a da sada ima auto-puteve do granice sa Severnom Makedonijom i Bugarskom, a da se gradi brza pruga Niš-Beograd, gde se od centra jednog grada do centra drugog dolazi za sat i 45 minuta i da će to biti za četiri ili pet godina.

“To su nemoguće stvari za Niš. Preko Merošine gradimo brzu saobraćajnicu prema Prokuplju, Koršumliji, Prištini, Gračanici. Na svaku stranu od Niša ide novi auto-put, o aerodromu da ne govorim. O novoizgrađenom Kliničkom centru u Nišu da ne govorim. Sada ćemo da radimo porodilište. Izgradili smo Naučno-tehnološki park koji je, uz Beogradski, najznačajniji u državi”, rekao je Vučić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com