Vučić: Ostavljamo PR neko vreme da promene odluku, ako ne slede mere (VIDEO)

Vučić: Ostavljamo PR neko vreme da promene odluku, ako ne slede mere (VIDEO)

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih rekao je danas da će mere prema Prištini Srbija razmatrati i u nekoliiko narednih dana i zatim sa njima izaći.

“Želimo da pokažemo dobru volju i da ostavimo neko vreme Prištini da promene svoje lose odluke, ako ne budu zeleli mi cemo donosti mere u cilju zastite Srbije ” rekao je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da je o tome obavestio članice Kvinte, kao i predstavnike EU.

“Sve sma im u lice rekao. Srbija neće prihvatati politiku svrsenog cina da nečija kriminalna akcija dobije pravnu legalizaciju i legitimizaciju, a nasiljem možete sta hocete, ali bez pečata Srbije”, poručio je Vučić.

On je istakao da na fizicko nasilje mora da reguje NATO, a ako ne reaguje NATO poručujeio je da to ne znači da će više biti pogroma naseg stanovnistva, ni Oluje ni Bljeska.

 

Vučić o zaključicma Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Vučić je istakao da su na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razgovarali o sitauciji na KiM, a posebno posle, kako je rekao, kriminalne akcije prištinskog režima i šetog po redu upada na severu KiM uz korišćenje oklopnih transportera, dugih cevi, maltretiranje lokalnog stanivništva, neobavestavanje gradonačelnika četiri opštine doneti zaključci, utvrđeni predlozi i uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Zaključci Saveta su: da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, ali sigurnosti za Srbe na KiM, da Srbija smatra neprimerenim izjave u kojima se Beograd i Priština izjednačavaju i krivica prebacuje na obe strane.

Zaključeno je i da je Srbija spremna da nastavi dijalog u Briselu, ali da neće da prihvati rešenja nametnuta jednostranim kriminalnim akcijama.

Istakao je da su na Sednici analizirali i stanje odbrambenih kapaciteta Srbije, stanje u Vojsci i MUP-u, ali i sagledavali šta je neophodno da se u narednom periodu učini kako bi ti kapaciteti bili osnaženi i kako bi Srbija mogal što snažije da deluje u odvraćaju agresora ili pretnji terotističkih napada.

“Zadovoljan sam stanjem i borbene gotovosti, moralom, motivisanošću ljudi da unapređuje naše kapacitete, ali i onim što nas čeka, značajnije opremanje i naoružavanje nase vojske i policije”, zaključio je Vučić.

Na prelazima Jarinje i Brnjak mirno, sve više građana se pridružuje protestima

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i jutros je mirno, i dalje je u prekidu saobraćaj u oba smera, obustavljen je transporta robe i proizvoda ka Kosovu i Metohiji  a pored puta je parkirano blizu 30 teretnjaka.

Kako javlja izveštač Tanjuga i dalje građani sa severa Kosova i Metohije, nezadovoljni odlukama Prištine da zabrani upotrebu srpskih registarskih tablica na Koskmetu, drža pod blokadom deonicu puta Raška – Kosovska Mitrovica.