VUČIĆ: PITAO SAM RUSKOG AMBASADORA, ZAŠTO ?

VUČIĆ: PITAO SAM RUSKOG AMBASADORA, ZAŠTO ?

FOTO TANJUG – Beograd, 21. novembra 2019 – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic govori na konferenciji za novinare nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

“Na snimku koji se pojavio u javnosti vide se ruski obaveštajac i penzionisani potpukovnik Vojske Srbije sa inicijalima Z. K.”, potvrdio  je u obraćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić a povodom špijunske afere koja već dva dana potresa širu javnost. Predsednik je tokom obraćanja  izneo I  detalje.

“Nisam video logiku u svemu ovome i ruske prijatelje pitao sam samo Zašto?”  kaže predsednik.

Predsednik Srbije je na konferenciji u Predsedništvu Srbije rekao da snimak, na kom se vidi kako ruski obaveštajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, nije sačinila naša agencija, ali je VBA upoznata sa tim.

FOTO TANJUG -Beograd, 21. novembra 2019 – Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gasic i nacelnik Generalstava Vojske Srbije Milan Mojsilovic na konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vucica na konferenciji za novinare nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti ističe “da je Srbija izložena snažnom obaveštajnom radu mnogih zemalja da to ponekad prevazilazi mere pristojnosti”  i poručuje  da je donet i ponovljen stav Srbije da nas sve ovo što nam se dogodilo samo snaži u poziciji da nećemo, ne samo menjati politiku, već nikada snažnije i jače se nećemo boriti za vojnu neutralnost Srbije, samostalni i nezavisni put, kao i da sami vodimo računa o svojoj zemlji, vojsci, građanima.

„Snažićemo našu armiju, našu policiju, naš obaveštajni i kontraobaveštajni sektor. Svake godine ćemo ulagati sve više, možemo to da činimo i Srbija će biti sve jača. Srbija je slobodna zemlja, slobodarskog naroda. Nikada nismo pristajali i nećemo nikada pristati da budemo neko ko će da dozvoli da drugi nama upravljaju. Mi smo ti koji želimo da građani odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti“, kaže Vučić.

FOTO TANJUG – Beograd, 21. novembra 2019 – Vojni vrh na na konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vucica na konferenciji za novinare nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Dodaje I da aktuelna dešavanja neće ugroziti odnose Srbije I Rusije .

Predsednik Srbije kaže da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana sa jednom tačkom dnevnog reda- obaveštajno delovanje protiv Srbije i neophodnost preduzimanja mera kontraobaveštajne zaštite naše zemlej u budućnosti i jačanje kapaciteta odbrane Srbije od takvih aktivnosti.

“Mi smo kao zemlja suočeni već dugi niz godina sa izrazito ofanzivnim delovanjem različitih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i to bismo mogli da podelimo u dve grupe – najrazvijenijih zemalja sveta i grupu regionalnih zemalja koje imaju izražen interes na teritoriji srbije i svoje obaveštajno delovanje rade u punom kapacitetu a usmereno je protiv interersa Srbije”, rekao je Vučić novnarima.

U narednim danima predsednik najavljuje I akcije protiv obavestajnih agencija.

FOTO TANJUG – Beograd, 21. novembra 2019 – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic govori na konferenciji za novinare nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

“U narednom periodu biće sprovedeno nekoliko akcija protiv pripadnika razlicitih obavestajnih agencija čije delovanje protiv Srbije je dokazano. Narednih nekoliko dana uslediće oštre akcije koje će biti uočljive javnosti”, rekao je Vučić .

Tokom obraćanja javnosti predsednik Srbije Aleksandar  Vučić  pokazao je i slike dvojice mladića koje je tokom popodneva objavila Kosovska policija kao “osumničene za ubistvo Olivera Ivanovića”. Pojašnjava da nije reč ni o kakvim ubicama, već o dvojici srpskih studenata.  Dodaje  da se i po tome vidi koliko je istraga Prištine neozbiljna, o koliko neozbiljnim ljudima je reč i kakvim se lažima služe.

Tokom obraćanja u Predsedništvu, Vučić je govorio o napadima i pritiscima na namensku industriju, i odgovorio na napade opozicije na twiteru  da je Srbija prodavala oružje Ukrajini koje je korišćeno protiv Rusa. Predsednik odgovara “da nijedna mina nije otišla za Ukrajinu, niti je isporučivana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com