субота, јул 20

Vučić: Policija važna – svaki pedalj Srbije mora biti bezbedan

0
43

Polaganjem venaca na na spomen-obeležje u Novom Beogradu, prikazom sposobnosti specijalnih jedinica policije kao i centralnom manifestacijom u Nastavnom centru Makiš, obeleženi su Dan ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Manifestaciji su prisusvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najviši državni zvaničnici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao je da je posao policije, posebno u svetlu nestabilnosti u svetu važan i da je zadovoljan rezultatima njihovog rada.

– Smanjenjenm opšteg kriminaliteta, smanjenjem stope počinjenih najtežih krivičnih dela, počev od ubistva do silovanja, i uveren sam da će brojevi, zavaljujući vašem radu padati i u narednom periodu, kazao je Vučić.

Policija je već godinama stub bezbednosti zemlje, a bez jake vojske i policije nema ni jake države, kazao je na obeležavanju Dana policije ministar unutrašnji poslova Ivica Dačić.

-Pozivam građane da budu ne samo prijatelji, nego i partneri policije na zajedničkom poslu, kazao je Dačić.

Predsednik Srbije je naglasio i da je pred policijom i policiajcima važan zadatak jer, kako je kazao slede teška vremena.

Srpska policija obeležava svoj Dan u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Leave a reply