Vučić posetio fabriku "Fazi"

still1014_00004Premijer Srbije Aleksandar Vučić, boravak u Nišu iskoristio je i za obilazak manjih preduzeća. Posetio je preduzeće “Fazi” koje se bavi proizvodnjom elektronskih ruleta, slot aparata, sportskih semafora i svetlosne signalizacije.

Vučić kaže da je zadovoljan što su mladi ljudi uspeli da naprave veliki biznis i da je to ono što bi ubuduće želeo da vidi u Srbiji.

Nisu računali na državu, ali će država onoliko malo koliko  može da pomogne jer želimo da imaju i do 200 zaposlenih, dakle, od zemljišta do investiranja. Ja njima čestitam na znanju , na tome što su pokazali da svojom pameću mogu da naprave veoma komlikovane mašine i nadam se da će u našim najvećim halama moćui da gledamo njihove semafore, ovde proizvedene, dodaje Vučić.

Fabrika Fazi osnovana je 1991. godine od strane bivših radnika elektronske industrije, a 2005. dvojica momaka preuzeli su kompaniju i unapredili poslovanje. Trenutno upošljava 47 radnika i sarađuje sa 340 dobavljača iz Srbije i 60 iz inostranstva. U planu je izgradnja novog proizvodnog objekta i povećanje broja zaposlenih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com