TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

VUČIĆ: PRIŠTINSKI REŽIM UGROŽAVA MIR I OPSTANAK SRBA (VIDEO)

Prištinski režim ugrožava stabilnost, mir i opstanak srpskog naroda na KiM pretnjama da će nastaviti akciju u vezi sa preregistracijom vozila, istakao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Dodao je da će država u potpunosti biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i da su mu predstavnici Srba kazali da će demokratskim putem na miran način pružiti svaku vrstu otpora prištinskim vlastima.

Država Srbija će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost, poručio je ali i da veruje da će biti dovoljno pameti u Prištini i kod onih koji je podržavaju da ne idu protiv mirnog, srpskog naroda.

“Dogovorili smo da učinimo sve što je u našsoj moći da sačuvamo mir i stabilnost, da uradimo sve što je moguće da se deeskalira situacija, ali da ćemo biti uz svoj, srpski narod ukoliko bude napadnut”, preneo je Vučić novinarima.

Ipak, dodao je , veruje da će biti dovoljno pameti i u Prištini i “kod onih koji su ih podržavali u svakoj kriminalnoj odlucio koju su donosili” da ne idu protiv, kako je istakao, mirnog, srpskog naroda koji samo želi da bude svoj na svoje i da živi u svojoj državi Srbiji u skladu sa Poveljom UN, Rezolucijom 1244 i Međunarodnim javnim pravnim poretkom.

Sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM

Naveo je da je plan prištinskih vlasti da puste izlazak sa KM tablica sa teritorije Kosova i Metohije na teritoriju centralne Srbije, a da zatim u povratku, pre svega na Jarinju i Brnjaku, jer sa tim tablicama već ne mogu na jug Kosmeta, da im ne dozvole da se vrate na teritoriju pokrajine Kosova i Metohije ili kako oni kažu Kosovo.

“I da im ne daju da uđu više ikada sa tim tablicama. Samo nisu razumeli šta tada sve proizvode jer misle da tada nema problema na teritoriji Kosova pa će to da bude lagana odluka i neće im svet zameriti. Ne znam šta će im svet zameriti, ali svakako će naići na demokratski otpor srpskog stanovništva, a Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda”, kazao je Vučić.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com