Vučić razgovarao sa Dodikom: Projekti pomoći Srpskoj i očuvanje mira (VIDEO)

Vučić razgovarao sa Dodikom: Projekti pomoći Srpskoj i očuvanje mira (VIDEO)

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbiji, a uveren je i RS očuvanje mira i stabilnosti od suštinskog značaja, te da na pretnje ratom, koje slušamo gotovo svakog dana, moramo da odgovaramo mirno, trpeljivo i srpljivo.

„Ni na koji način u toj igri ne smemo da učestvujemo”, poručio je Vučić na konferenciji za štampu posle sastanka sa čelnicima RS u Beogradu.

Vučić: Prvi avion leti za Trebinje do marta 2022. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i srpski clanom Predsednistva BiH Milorad Dodik FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će prvi avion poleteti za aerodrom u Trebinju, koji će zajedno napraviti Srbija i Republika Srpska, do marta 2022. godine.

Predsednik je to preneo novinarima posle razgovora sa predstavnicima Republike Srpske, srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom RS Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem.

Ujednačavanje školskih programa,zakon o jeziku i ćirilici

Vučić je istakao da je razgovor sa predstavnicima Srba iz BiH, do sada najsveobuhvatniji sastanak, na kojem je bilo reči o svim aspektima odnosa i saradnje Srbije i Srpske.

Vučić je istakao da je, pored ostalog, na sastanku dogovoren niz stvari iz oblasti obrazovanja i kulture, te da će se raditi na ujednačavanju školskih programa, bukvara, dok će deca iz RS dolaziti u Srbiju, a iz Srbije u Srpsku, na ekskurzije.

Dodik: Zahvalan sam na podršci

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je zadovoljan razgovorima sa državnim vrhom Srbije i da je zahvalan na podršci koja u kontinuitetu dolazi iz Srbije za Republiku Srpsku.

“Zahvalni smo za podršku koja u kontinuitetu dolazi od predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima i njihovom razumevanju za Republiku Srpsku i status i stanje srpskog naroda ne samo u RS već i federaciji”, rekao je Dodik.

Zajednički praznik SRB i RS – Dan jedinstva, 15.septembar

Srbija i Republika Srpska slaviće ubuduće zajednički praznik – 15. septembar, koji će se obeležavati kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Doneli smo odluku koju ćemo sprovesti u delo. Dogovorili smo i koji datum da predložimo našim drugim organima, to bi bio 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front”, rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka državnog vrha sa političkim predstavnicima RS.

Vučić: Pogranična industrijska zona između RS i Srbije

Beograd, 26. avgusta 2020. – FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / an

Vučić je najavio i plan za formiranje zajedničke industrijske zone u pograničnom delu Srbije i BiH i to posebno između mesta u Srbiji i Republici Srpskoj: Ljubovije i Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika, kao i da se vidi šta još može da se uradi na potezu između Sremske Rače, Dvorova i Bijeljine.

On je preneo novinarima posle razgovora sa predstavnicima Republike Srpske, da će Srbija zajedno raditi sa RS na izgradnji 17 kilometara autoputa od mosta preko Save na granici do Bijeljine.