Vučić: Razgovori teški, ali zadovoljan interesovanjem Nemačke (VIDEO)

Vučić: Razgovori teški, ali zadovoljan interesovanjem Nemačke (VIDEO)

Na kraju posete Berlinu,Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su razgovori bili teški, ali da je zadovoljan velikim interesovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom.

Vučić je, nakon sastanka sa šefice nemačke diplomatije Anelene Berkov, preneo da je i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, na čiji poziv je boravio u Berlinu, a i sa ministarkom razgovarao o svim važnim pitanjima, kao što su evropska perspektiva, kriza u Ukrjaini, situacija na KiM.

„Nisu bili jednostavni razgovori, ali sam zadovoljan velikim intersovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. To je važna vest“, objasnio je on.

German Chancellor Olaf Scholz, right, and Serbian President Aleksandar Vucic shake hands after a joint press conference at the Chancellery in Berlin, Germany, Wednesday, May 4, 2022. (AP Photo/Michael Sohn)

Vučić je ukazao da je u prva tri meseca trgovinska razmena sa Nemačkom povećana za 26 odsto.

„To ne znači da će taj nivo biti na godišnjem nivou, ali će svakako biti iznad sedam milijardi evra. Ode u nebesa Nemačka kao trgovinski partner, postaje neuporedivo zančajnija. Prećiće po prvi put 15 odsto ukupne trgovinske razmene Srbije sa inostranstvom, ubedljivo je najznačajnija zemlja“, objasnio je on.

Vučić je kazao da neki delovi razgovora nisu bili jednostavni i laki, ali ne može uvek da se izabere lak put.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com