Vučić rešava probleme Nišlija

vucic-s-gradjanima-1Gradjani Niša danas su imali priliku i da lično razgovaraju sa premijerom. Za susret sa Vučićem prijavilo se više od 1200 građana, a ispred Doma vojske gde se inače razgovaralo, okupilo se više stotina Nišlija. Premijer je u rasporedu našao mesta za razgovor sa više od 20 ljudi, a protokol je izabrao one sa najvećim problemima.

Marina Adamović, hendikepirana žena koja godinama u centru grada prikuplja pomoć za obolela lica, prva je koja je razgovarala sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zamolila sam da mi se obezbedi improvizovani objekat kako bih bila zaštićena od zime i vreline u Pobedinoj ulici. Premijer je obećao da će mi pomoći i verujem da će uspeti, kaže Adamović.

Među građanima koji su razgovarali sa premijerom i resornim ministrima su bivši radnici propalih firmi. Nekima odgovor odmah daje resorni ministar.

Dogovoreno je da Ministarstvo privrede formira operativnu grupu, radno telo, koje neće odugovlačiti ovaj slučaj, već će u ponedeljak 24. oktobra biti u Nišu gde će sa radnicima svih fabrika razgavrati.
Radnici treba da dođu sa validnim dokumentima, koja će biti proveravana i upoređivana sa drugim raspooživim izvorima, sa sudovima, stečajnim upravnicima i svima ostalima koji su eventualno isplaćivali neke naknade. Nakon što budemo imali čiste podatke, premijer je obećao da ćemo u najkraćem roku, još u toku ove godine, početi da isplaćujemo zaslužene zarade radnika, kaže Knežević.

Vučić je razgovarao i sa srpskom olimpijkom u streljaštvu Lidijom Mihajlović, koja je došla sa zahtevom da se reši problem prostorija streljačkog kluba.

A, bilo je i građana sa komunalnim i zdravstvenim problemima, koji traže zaposlenje za svoju decu i onih koji ukazuju na probleme bolesne dece.

Problemi su različiti. Neki su kako da se reše zdravstvene muke, akko da se reše problemi sa određenim državnim organima: nekada možete da pomognete, nekada ne možete, uglavnom se potrudimo9 da učinimo ono što je moguće i da nađemo način da ljudima po9mognemo. Postoje stvari gde je to nemoguće da uradimo u skladu sa zakonom, ali mislim da su ljudi manje više, ako ništa, zadovoljni činjenicom da ih je neko saslušao, kaže Vučić.

Predviđeno je da do kraja ove posete premijer primi 20-ak ljudi.