TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ SA HILOM O SITUACIJI NA KIM I DIJALOGU

Beograd, 12.aprila 2023. – Predsednik Republike Aleksandar Vucic sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Americkih Država Kristoferom Hilom. FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji i položaju Srba na Kosovu i Metohiji, dijalogu Beograda i Prištine, regionalnoj saradnji i bilateralnim pitanjima.

Vučić je poručio da situacija za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji postaje sve teža, da su izloženi gotovo svakodnevnim napadima, hapšenjima i drugim pritiscima i ukazao na sve veće nezadovoljstvo naroda kako zbog jednostranih i nelegalnih poteza privremenih organa samouprave u Prištini tako i zbog odsustva adekvatne reakcije međunarodne zajednice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Beograd, 12.aprila 2023. – Predsednik Republike Aleksandar Vucic sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Americkih Država Kristoferom Hilom. FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIC/ bg

Kako se navodi, Vučić je naglasio da će Srbija, kao i do sada, nastaviti da odgovornom politikom i dijalogom rešava sva otvorena pitanja u cilju boljeg života građana i dodao da očekuje podršku SAD u svim naporima usmerenim na očuvanje mira i stabilnosti u regionu i postizanje i implementaciju održivih dogovora sa Prištinom, što se prvenstveno odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

Hil je istakao da će SAD sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama i razvoju Srbije i regiona.

Sagovornici su se saglasili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i povezivanje mogu da budu od ogromne pomoći u otklanjanju političkih problema.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com