TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo IZBORI 2023. Udarne

VUČIĆ: SRBIJA JE JEDNA OD RETKIH SAMOSTALNIH I SLOBODARSKIH ZEMALJA U EVROPI (VIDEO)

Predizborni skup SNS i koalicije okupljene oko liste “Srbija ne sme da stane” održan je večeras u Štark areni, na kojem je  Aleksandar Vučić između ostalog poručio da je Srbija jedna od retkih samostalnih i slobodarskih zemalja u Evropi.

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najviše ponosan na to što je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku i poručio da lista “Srbija ne sme da stane” mora ubedljivo da pobedi da bi Srbija nastavila da napreduje.

Na predizbornom skupu liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” u Štark areni, Vučić je rekao da građani Srbije sami donose odluke šta će Srbija da čini.

“Nama niko ne može da zabrani, kao što su nam zabranjivali decenijama da napravimo film o Jasenovcu, da govorimo o srpskim žrtvama. Niko ne može da nam zabrani da damo ime bulevaru, Bulevar junaka sa Košara. Niko ne može da nam zabrani da poštujemo naše heroje, naše junake, borce za Kosovo i Metohiju, borce za srpske interese. Niko ne može da nam zabrani da čuvamo svoje nacionalne interese”, poručio je Vučić.

Dodao je je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog.

Moramo više da brinemo o običnom čoveku, da čujemo svakoga

Aleksandar Vučić poručio je večeras na predizbornom skupu u Beogradu da ta stranka ima čime da se pohvali, ali da mora više brige da se pokaže prema onim ljudima na koje se retko obraća pažnja, da se više brine o običnom čoveku, prema onima kojima je podrška potrebna, da se svako sasluša.

“Imamo čime da se pohvalimo, ali razmišljući o tome sa čim da počnem, kako da vam se obratim, krenuo sam od toga i krenući od toga kako da sebe i svakoga od nas koji smo učestvovali u vlasti kritikujem za nešto što smo mogli i morali mnogo drugačije. Jer smo morali mnogo više brige da pokažemo prema onim ljudima na koje se retko obraća pažnja. Najčešće se čuju i najglasniji su oni koji imaju najmanje problema, a najtiši su oni, ili ih gotovo nikada ne čujete, koji imaju mnogo muka, a kojima je naša podrška i pomoć bila potrebna, a nismo im je uvek pružili”, rekao je Vučić.

Dodao je da je pre nekoliko dana posetio porodicu Dejana Pajovića i njegovu majku Slobodanku koja četiri puta dnevno mora da primi isnulin, a taj insulin sin mora da joj da.

“Nismo videli u kakvim uslovima žive…i taj problem smo rešili za deset dana. Razgovarao sam sa njima i osetio sam takvu grižu savesti, tu dozu krivice kakvu morate da osetite kada vidite da ste nešto sa lakoćom mogli da uradite, a iz samo vama poznatih razloga to niste napravili. I zato hoću svima vama da kažem da je to nešto na čemu moramo da radimo u budućnosti. Moramo sebe da promenimo, da više brinemo o običnom čoveku, da razgovaramo sa svakim, da slušamo svakoga, da čujemo svakoga”, istakao je Vučić.

NA SKUPU SNS GOVORILI LEKARI, UMETNICI, SPORTISTI, GRAĐANI

Predizborni skup SNS i koalicije okupljene oko liste “Srbija ne sme da stane” održan je večeras u Štark areni, a jedan od govornika bila je i direktorka Klinike za endokrinologiju KC Srbije Svetlana Vujović koja je istakla da je zahvaljuljući politici koju vodi Aleksandar Vučić osnovan i Nacionalni centar za ispitivanje uzroka neplodnosti zahvaljujući kojem se rodilo 3.000 beba više.

“Bez dece nema Srbije”, rekla je ona i navela da je naučnim znanjima i savremenim metodama i aparatima omogućeno da i “otpisani” parovi posle mnogo godina dobiju dete.

Doktorka je dodala da je država prepoznala potrebe ljudi, kao i da je izgrađen veliki broj novih bolnica.

Predsednica Udruženja “Mame su Zakon” Tatjana Macura rekla je da listu “Srbija protiv nasilja” čine ljudi kojima je svaki život važan kao i porodice.

“Pokazali smo da porodice, ma koliko bile međusobno različite, jesu i biće stub našeg društva, naše Srbije. Za prvo dete, kao što smo čuli, danas majke i porodice računaju na 366.000 dinara podrške, a za četvrto čak 25.000 evra. To je deset puta više nego 2008. i nego 2012.

Parovima koji imaju poteškoće da se ostvare u ulozi roditelja, država omogućava neograničen broj pokušaja da dobiju svoje prvo dete”, rekla je Macura.

Ona je dodala da nisu samo putevi ono što se gradi u Srbiji danas. “Gradi se i ono što je manje vidljivo golim okom, a izuzetno važno. Gradi se dobra poslovna klima. Od 1. januara država će izaći u susret svima onima koji ulaze u preduzetničke vode po prvi put otpisujući im 50 odsto troškova’,  rekla je Macura.

Doktorka  Ana Jeremić rekla je u video obraćanju da su Srbija i ova Vlada uspeli da pomognu svima koji su želeli da postanu roditelji i da građani imaju tu mogućnst da to ostvare potpuno besplatno.

Sanja Lazarević se takođe obratila u video porukom i rekla da je zahvaljujući državi i vantelesnoj oplodnji uspela da dobije devojčicu.

Glumac Lazar Ristovski, koji potpisom podržao listu, rekao je da nema sumnje da je Vučić opravdao očekivanja.

“Mnoge moje kolege podržavaju ovu listu, ali ne smeju da se oglase jer će biti osuđeni od opozicije i pojednih medija. Kada glumci postanu politički filozofi, kada nepismeni žele da budu ministri prosvete, agresivne sudije žele da dele pravdu, a pljačkaši da vode državu onda je vrag odneo šalu. Sada vi izaberite. Ja ne želim da gledam, želim da učestvujem u životu. Svima je jasno da smo pobedili, pobedili smo u humanosti, kulturi ponašanja protivnika, fer pleju, a ko će dati gol ili koš više videćemo 17. decembra”, rekao je Ristovski.

On je poručio da u osnovi svakog velikog postignuća mora da stoji vedar duh i dobro raspoloženje.

“Zato osmeh na lice. Malim ljudima kakvi smo svi mi ovde ne sme biti oduzeto pravo da sanjamo velike snove. Srbija je ozbiljna država, a na čelu Srbije je predsednik Vučić, državnik i zahvaljujući njemu, ali i svima nama, Srbija ne sme da stane”, rekao je Ristovski.

Reditelj Predrag Gaga Antonijević u video poruci rekao je da su izbori 17. decembra odlučujući za Srbiju i pozvao sve da podrže listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, jer su do sada pokazali i dokazali da mogu da vode zemlju u najtežim mogućim okolnostima.

“Država neguje tradicionalne teme i postoji velika kultura sećanja na srpske žrtve i na nepravdu koja nam je u istoriji naneta. I tu smo veoma zahvalni predsedniku Aleksandru Vučiću”, i dodao da će građani Srbije nedvosmisleno 17. decembra poručiti celom svetu da Srbija neće stati.

Video porukom obratio se i pozorišni režiser Jug Radivojević koji je istakao da se u kuluturu značajno ulaže, dok je glumica Lidija Vukićević poručila da se nikada više nije snimalo filmova i serija kao danas.

Košarkaš Željko Rebrača dodao je u video obraćanju da podržava ovu listu, i da želi da iskustvom doprinese da se razvijaju nove generacije sportista i dodao da se ulaže u izgradnju sportskih objekata.

Podršku skupu putem video linka dao je i rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović koji je rekao da je zahvaljujući politici predsednika Srbije 200 stanova izgrađeno za mlade istraživače, koji su na taj način rešili svoje životno pitanje.

“Novac smo dobili za centar koji vredi preko 18.000.000 evra, gde će biti smešteno 300 istraživača i 1.500 studenata. Takođe,  izdvojio  bih i data centar, gde razvijamo oblasti kao što je sajber bezbednost i bioinformatika”, rekao je rektor.

Jelena Milićević iz Leskovca rekla je u video obraćanju da zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije osobe sa invaliditetom imaju bolji i dostojanstveniji život.

U Štark areni okupilo se više hiljada građana iz različitih delova Srbije koji su došli da daju poršku, dok je nekoliko hiljada ostala ispred.

Na skupu su se obratili predsednik Srbije i član SNS Aleksnadar Vučić, predsednik stranke Miloš Vučević, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, kao i prvi predsednik SNS Tomilsav Nikolić.

Skupu su prisustvovali brojni funkcioneri i članovi stranke među kojima Ana Brnabić, Siniša Mali, Maja Gojković, Irena Vujović, Mihailo Jovanović, Darija Kisić, Aleksandar Martinović, Vladimir Đukanović, Petar Petković, Jelena Tanasković,            Dejan Ristić, Iva Štrljić, Dejan Tomašević…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com