Tokom popodneva predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kompanija „Ziđin“ i „Nevsun“, sa kojima je razgovarao o investicijama u rudarskom sektoru. Nakon toga o razvoju ovog dela Srbije razgovarao je sa gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

 U našoj zemlji biće sve bolji uslovi za život gradana i sve više posla, poručuje redsednik Srbije Aleksandar Vucic . Najpre se u Nišu sastao sa predstavnicima kompanija Nevsun i Ziđin. Kineska kompanija je nedavno izabrana za strateškog partnera RTB Bor, sa kojima je razgovarao o razvoju rudarskog sektora. Nakon toga je održao sastanak sa gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Poruka sa oba sastanka je da je Srbija najprivlačnija destinacija za strane investicije u regionu i da je od svih investicija koje su došle u Zapadni Balkan u Srbiju stiglo 56 odsto.Vučić je optimista kada je u pitanju budućnost niškog aerodroma Konstatnin Veliki.

Predsednik dodaje da država razgovara sa kompanijom Er Srbija da uvede nove linije sa niškog aeordroma do različitih svetskih destinacija. Najavljuje i da će do kraja godine biti otvorena oba kraka koridora 10 – ka Bugarskoj i Makedoniji.