TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija Udarne VESTI

VUČIĆ SUTRA NA OBELEŽAVANJU POČETKA RADOVA NA AUTO-PUTU E-80 NIŠ (MEROŠINA) – PLOČNIK

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta E-80 Niš (Merošina) – Pločnik (Beloljin). Reč je o fazi 1, radovima na deonici Merošina-Merošina 1.

To je početak auto-puta koji bi trebalo da spoji Srbiju i Albaniju sve do Drača

Posao izgradnje prve deonice autoputa Niš-Merdare dodeljen je kompaniji Strabag, odnosno grupi ponuđača koju čine Strabag AG Austrija i Strabag doo Beograd.

Radovi koje će izvoditi Strabag obuhvatiće izgradnju drugog kolovoza i rekonstrukciju postojećeg približne dužine 5,1km između petlje Merošina i petlje Merošina 1. Radovi uključuju i izgradnju mostova, petlje Merošina 1, nadputnjaka, propusta, lokalnih puteva i druge pripadajuće radove.

Prva faza auto-puta, od Niša do Beloljina, u ukupnoj dužini od 37,4 km biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koji su Srbiji stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra , zajam EIB-a je 100 miliona a grant (bespovratna sredstva) od strane EIB-a (WBIF) 40,6 miliona.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com