VUČIĆ U NATO SEDIŠTU O KOSOVU (VIDEO)

VUČIĆ U NATO SEDIŠTU O KOSOVU (VIDEO)

Odgovornost je na svim stranama da pokažu suzdržanost i izbegnu nasilje na severu Kosova, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kfor ostaje fokusiran na svoju misiju i spreman je da reaguje i osigura bezbednost svim građanima, istakao je Stoltenberg.

Vučić je poručio da će Srbija nastaviti da poštuje mandat Kfora i da su mir i stabilnost od presudnog značaja za zemlju. Ističe da je generalnom sekretaru NATO-a dostavio listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sever KiM, kao i spisak svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo.

Imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, eskalacija i bilo kakav sukob. Misija Kfor ostaje fokusirana na svoj mandat, i ako stabilnost bude ugrožena, Kfor je spreman da interveniše i preduzme sve mere potrebne da se obezbede bezbednost i sloboda kretanja, rekao je Stoltenberg.

Pre odlaska u Brisel, Vučić imao niz sastanaka

Pre odlaska u Brisel, predsednik Aleksandar Vučić imao je niz sastanaka sa ministrima i saradnicima o obezbeđivanju sigurnog snabdevanja zemlje energentima.

Kako je objavljeno na instagram profilu “Budućnostsrbije”, Vučić se jutros najpre sastao sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem sa kojim je razgovarao o upućivanju pisama svetskim liderima povodom snabdevanja Srbije nedostajućim energentima.

Usledio je zatim sastanak sa ministrom finansija Sinišom Malim i delom tima iz oblasti energetike, povodom snabdevanja tokom jeseni i zime.

Sastanak sa ministrom finansija Sinišom Malim i šefom kabineta Ivicom Kojićem – zadaci za svu trojicu za naredna tri dana, napisao je Vučić, uz video snimak.

Takođe, predsednik Srbije, jutros je razgovarao i sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Prijateljski, otvoren i vrlo produktivan razgovor o energetskoj saradnji, dodatnim investicijama i ubrzanju realizacije postojećih projekata, naveo je predsednik na instagramu.

Bo je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su i o tekućim i planiranim srpsko-kineskim projektima.

Predsednik Srbije je izrazio nadu da će za sve tekuće projekte biti poštovana dogovorena dinamika u realizaciji.

One thought on “VUČIĆ U NATO SEDIŠTU O KOSOVU (VIDEO)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com