TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija Udarne

VUČIĆ U UAE: MILIJARDU EVRA PO POVOLJNOJ KAMATNOJ STOPI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izjavio je da je potpisan sporazum sa UAE po kojem će Srbija dobiti milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi, čime će obezbediti solventnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je jedna od tema razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom bila energetska kriza, za čije prevazilaženje će Srbiji značiti i sporazum potpisan sa Emiratima, ali i ukazao da nas sve očekuje i kriza hrane, za koju moramo da se pripremimo.
“Pričali smo o energetskoj krizi, nafti, gasu… Kako da rešavamo taj problem, a to je i jedan od razloga zašto smo obezbedili ovakvu vrstu podrške”, rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.
Dodao je da su razgovarali i o dodatnim ulaganjima UAE u Srbiji, uz primedbu da su Emirati u svojoj zemlji uspeli sva javna preduzeća da podignu i da ih “izbace” na berzu, da zarađuju novac.
“Od njih možemo da steknemo iskustva, da vidimo šta možemo da naučimo… Sa Norvežanima radimo na master planu za nasu energetiku, i sve što radimo, radimo strateški, dubinski, za budućnost, a ne za preživljavanje jedne zime”, rekao je Vučić.

VUČIĆ: POSLE ENERGETSKE KRIZE, DOLAZI RAT ZA HRANU

Posebno je ukazao da će uslediti i kriza hrane.

U tom smislu, skrenuo je pažnju na slučaj Hrvatske, koja je, kaže, donela dobre mere za ograničenje cene, ali čim je to uradila – došlo je do nestašice ulja. To je nešto što sa takvim merama, ne možete da sprečite, jer uslede špekulacije trgovaca.

“Posle energetike dolazi rat za hranu. Moramo i za to da se spremimo, da sve strateški sagledavamo i zato je prijateljstvo i bratstvo sa Emiratima od suštinskog značaja. Sada se mnogo lakše diše, mnogo smo sigurniji sada”, rekao je Vučić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com