TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET Udarne VESTI

VUČIĆ U UN: SLOŽENA VREMENA, POTREBNO PUNO MUDROSTI I ZAJEDNIŠTVA, POŠTOVATI POVELJU UN

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku da globalni izazovi sa kojima se suočavamo prete da iz temelja izmene međunarodnu bezbednosnu strukturu i ugroze uspostavljeni međunarodno pravni poredak. Ovako složena vremena, zahtevaju puno mudrosti i zajedništva kako bismo sačuvali mir, kaže Vučić. Naglasio je da je neophodno da ostanemo verni Povelji UN i zahvalio svima koji poštuju teritorijalni integritet Srbije.

Vučić je rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet svih država članica UN, uključujići i teritorijalni integiret Ukrajine, ali I upitao “u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, koji je grubo narušen, a čemu mnogi od Vas daju međunarodno priznanje i legitmitet? Nikada ni od koga nisam dobio racionalan odgovor na to pitanje”, istakao je Vučić obraćajući se u Ujedinjenim nacijama.

Predsednk je istakao da posebnu zahvalnost dugujemo svim onim državama članicama Ujedinjenih nacija, a one u ovom trenutku čine neupitnu većinu u ovoj Skupštini, koje podržavaju teritorijalni integritet Republike Srbije, posebno na prostoru i teritoriji Kosova i Metohije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com