Vučić u Zaječaru: Put Zaječar-Knjaževac važan za ceo istok Srbije!

Vučić u Zaječaru: Put Zaječar-Knjaževac važan za ceo istok Srbije!

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao radove na putu Zaječar-Knjaževac, što je investicija vredna milijardu i 400 miliona dinara.

“Ovo je važno za ceo istok Srbije i Timočki okrug, za sve ljude koji dolaze na Staru planinu, a biće još značajnije kad uradimo prugu Beograd Niš. U narednih 20 dana pokušaću da obiđem sve važne radove u Srbiji. Moramo da ubrzamo radove, moramo da vodimo računa o javnom dugu, ali moraju ministri i direktori javnih preduzeća da počnu da troše pare” – rekao je Vučić.

U obilasku radova su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Vučić je obišao petlju Salaš i radove na putu za industrijsku zonu.

U Industrijskoj zoni u Zaječaru gradi se fabrika irske kompanije APTIV, koja proizvodi delove za autoindustriju. Kako su rekli predstavnici kompanije, tu će nakon kompletno završene fabrike krajem 2022. godine posao naći 2.500 radnika, a ukupna površina proizvodnih hala biće oko 30.000 kvadratnih metara.

Boško Ničić

“Oko 270 radnika bilo je već na obuci u Novom Sadu, trenutno čekaju da ih pozovu” – rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Dodao je da u industrijskoj zoni i jedan domaći investitor planira da u svojim pogonima uposli stotinak radnika.

Predsednik Srbije najavio je na instagram profilu “budućnostsrbijav” da od danas obilazi sve velike infrastrukturne projekte na teritoriji Srbije i dodao da je pred Srbijom mnogo posla i dobrih stvari.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com