VUČIĆ UPOZNAO VLADU SA IZAZOVIMA (VIDEO)

VUČIĆ UPOZNAO VLADU SA IZAZOVIMA (VIDEO)

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je na sednici članove Vlade sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je reč o Kosovu i Metohiji, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Predsednik Vučić zatražio je od članova Vlade punu posvećenost, marljivost, još žešći i snažniji rad u budućnosti. Kako se navodi, dogovoreno je da predsednik Republike, Vlada Srbije i svi organi izvršne vlasti rade sinhonizovano i jedinstveno.

Predsednik Srbije obratiće se danas javnosti u 20 časova.

DAČIĆ: SRBIJA ČVRSTO OPREDELJENA ZA NASTAVAK DIJALOGA

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije.

Beograd, 23. januara 2023. – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Daèiæ obratio se polaznicima Diplomatske akademije. FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ bg

“Želim samo da još jednom naglasim da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije. Naravno, u svemu tome treba voditi računa o svim aspektima – i o našim nacionalnim i državnim interesima, i takođe, o budućnosti naše zemlje, kako da sa što više koristi a sa što manje štete dođemo do kompromisnog rešenja”, rekao je Dačić novinarima, povodom početka osnovnog programa diplomatske i diplomatsko konzularne obuke generacije 2022/2023.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dačić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici upoznao članove Vlade sa aktuelnom situacijom, nakon čega će biti izdato zvanično saopštenje.

Želim samo da još jednom naglasim da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije. Naravno, u svemu tome treba voditi računa o svim aspektima – i o našim nacionalnim i državnim interesima, i takođe, o budućnosti naše zemlje, kako da sa što više koristi a sa što manje štete dođemo do kompromisnog rešenja”, rekao je Dačić novinarima, povodom početka osnovnog programa diplomatske i diplomatsko konzularne obuke generacije 2022/2023.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dačić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici  upoznao članove Vlade sa aktuelnom situacijom, nakon čega će biti izdato zvanično saopštenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com