TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika

VUČIĆ: UVEK SMO SPREMNI ZA DIJALOG, ALI BEZ DIKTATA (VIDEO)

Beograd je za dijalog bez uslovljavanja, bez diktata i naredbi za srpsku stranu, poručio je u Pančevu predsednik Aleksandar Vuči. Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija, Vučić je, na pitanje kakav je stav Beograda prema budućnosti dijaloga i da li je realno očekivati da se on završi do kraja ove godine, rekao da je Srbija uvek spremna za dijalog. Ali i upozorio na dve stvari iz Kurtijeve izjave.

 

VUČIĆ: PROTESTI – POLITIČKA IGRA OPOZICIJE

Grupa ljudi okupljena oko Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirala je danas saobraćajnice na nekoliko lokacija u Srbiji – na auto-putu u Beogradu kod Centra Sava, Novom Sadu, Šapcu, Užicu; Čačku. Protesti se održavaju u znak protivljenja projektu kompanije Rio Tinto za iskopavanje litijuma kod Loznice. Traže da se se od toga jasno odustane.

Predsednik Vučić izjavio je da ne vidi smisao protesta i blokada puteva. Kaže da je država je usvojila zahteve građana, dok je sve ostalo, ocenjuje, politička igra različitih opozicionih grupa o zauzimanju čela protesta. Ponovio je da, što se tiče Rio Tinta, nikakvih pomeranja, niti novih akcija ili delovanja te kompanije u budućnosti neće biti, ni na koji način, dok mi o tome sami između sebe ne budemo razgovarali. A kada će to biti, ne znam jer nikakve studije nismo dobili, dodao je Vučić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com