VUČIĆ: VIŠE OD 60%  GLASALO “DA” NA REFERENDUMU (VIDEO)

VUČIĆ: VIŠE OD 60%  GLASALO “DA” NA REFERENDUMU (VIDEO)

Beograd, 16. januara 2022 – Referendum o promeni Ustava Srbije zavrsen je veceras u 20.00 sati kada su zatvorena biracka mesta. Pocinje prebrojavanje.Glasacki listic. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Više od 60 odsto glasalo “da” na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, rekao je večeras predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić .

Navodi  da je 60,48 građana, izašlih na referendum o promeni Ustava, glasalo za promene, a 39,52 odsto protiv. Naveo je da je razlika oko 400.000 glasova između onih koji su zaokružili “da” i građana koji su zaokružili “ne”.

Građani su izglasali ustavne promene na referendumu i Srbija je danas poslala veoma pozitivnu sliku u svet, saopštio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je čestitao građanima Srbije na demokratskoj atmosferi na održanom referendumu.

Saopštio je, na osnovu 97,02 odsto izbrojanih biračkih mesta, a nedostaju Novi Pazar i Voždovac, da je za ustavne promene glasalo 60,48 odsto građana, a 39,52 odsto bilo protiv, te da je bilo i 1,01 odsto nevažećih listića.

„Konstatujem da je razlikom od više od 20 odsto bio pozitivan odgovor građana na predložene ustavne promene“, objasnio je Vučić.

On je na konferenciji za medije rekao da je u centralnoj Srbiji 66,48 odsto glasalo za promene, a 33,5 odsto protiv.

U Vojvodini je 60,3 odsto bilo za, a 39,7 odsto protiv.

U Beogradu je rezultat 45,4 odsto prema 54,6 odsto.

„To je po regionima u ukupnom broju glasova nešto više od oko 400. 000 glasova prednosti za u odnosu na ne. Građani su izglasali ustavne promene na referendumu“, podvukao je on.

Čestitao je svima koji su glasali, rekavši da je kako god su glasali tol bilo njihovo demokratsko opredeljenje.

„Gotovo da nigde nije bilo problema, i ljudi iz različitih političkih stranaka sarađivali su na biračkim mestima. Srbija će je poslala veoma pozitivnu sliku u svet. Verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo nešto za zemlju po pitanju dalje demokratizacije, nezavisnog sudstva, samostalnog tužilaštva. Uradili smo dobru stvar za zemlju“, dodao je on.

Obraćanju predsednika u sedništu SNS prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Maja Popović, Tomislav Momirović, funkcioneri SNS Darko Glišić, Vladimir Orlić…