TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti region i Srbija Udarne VESTI

VUČIĆ ZA CNN: POZIVAM MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA BUDE ODLUČNA PREMA ONIMA KOJI ESKALIRAJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je večeras pozvao međunarodnu zajednicu da odlučno deluje protiv onih koji eskaliraju situaciju na KiM i ugrožavaju stabilnost svih nas.

On je, govoreći za Si-En-En, pozvao i Srbe koji protestuju na severu KIM da to rade mirno i smireno kako bi se očuvala stabilnost svih nas.

“Potrebno nam je da pričamo sa Albancima da se dogovaramo oko sporazuma koji mogu da se sprovedu. Znam da su učesnici protesta posvećeni i odlučni da se bore na miran način za svoja osnovna prava. Oni samo žele svoje pravo da sačuvaju svoje ime i prezime, da žive tamo gde su čitav život živeli. Moj mali savet njima je da to rade mirno i smireno”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je Srbija zahvalna američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na izjavama, ali je dodao da se Srbije 100 odsto ponaša u skladu sa Kumanovskim sporazumom, vojno-tehničkim sporazumom koji je postignut sa NATO i Kfor, i u skladu sa Rezolucijom 1244 koja predviđa da Srbija neće ući na teritoriju Kosova ni sa jednim vojnikom.

“Nismo prekršili nijednu međunarodnu regulaciju, veoma smo striktni u vezi toga i imamo profesionalnu saradnju sa NATO trupama na terenu, razgovarali smo sa komandantima NATO na terenu, kao i glavnim komandantima u Napulju, ali i Jensom Stoltenbergom sa kojim sam stotinu pita diskutovao i verujem da ćemo moći da održimo profesionlnu saradnju, čak i danas”, rekao je Vučić.

On je, u tom smislu, podsetio i da u manastiru Visoki Dečani pohvalno govore o italijanskom kontigentu Kfora koji štiti manastir od napada Albanaca poslednjih 15 godina i više

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com