уторак, јул 23

VUČIĆ: „ZA NOVU GODINU SVI ĆE IMATI AUTOPUT OD POJATA DO KRUŠEVCA“ (VIDEO)

1
26

Krusevac, 26. juna 2022.-  Na fotografiji predsednik Srbije Aleksandar Vucic i direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antic. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posete Rasinskom okrugu prvo  obišao  radove na izgradnji Moravskog koridora. Auto-put Pojate-Preljina povezaće putne koridore 10 i 11. Predsednik Vučić obišao je i radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave koji se nalazi na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca. Najavljuje  da će auto-put do Kruševca biti završen najkasnije do Nove godine. Uz predsednika radove su obišli   I ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, ambasador SAD Kistofer Hil i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj kao i predstavnici kompanije Behtel Enk koja je izvođač radova.

POSETA RASINSKOM OKRUGU POČELA NA MORAVSKOM KORIDORU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Rasinskom okrugu i obišao radove na izgradnji Moravskog koridora, auto-puta Pojate-Preljina koji će povezati putne koridore 10 i 11.

Predsednik Vučić obišao je radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave koji se nalazi na deonici auto-puta od Pojata do Kruševca, i NAJAVIO da će auto-put do Kruševca biti završen najkasnije do Nove godine.

Izgradnja ovog mosta, čija je dužina oko 500 metara, počela je krajem prošle godine i do sada je završeno više od polovine planiranih radova.

Vučić je rekao da na gradilištu Moravskog koridora ima 3.600 radnika i da je za taj projekat eksproprijacija zemljišta potpuno završena. 

„Vidiš kako se radi“, rekao je Vučić dirktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku. Koridori Srbije su investitor projekta izgradnje Moravskog koridora. 

Krusevac, 26. juna 2022.-  Na fotografiji ambasadorka Velike Britanije u Srbiji San Maklaud daje izjavu i dirktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antic. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nrVučić je istakao da je taj auto-put veoma važan za podizanje i Kruševca i Trstenika, gde treba uraditi industrijsku zonu i dovesti tri ili četiri fabrike, koje bi bile spas za smanjenje nezaposlenosti u tom kraju.

„Za novu godinu svi će imati autoput od Pojata do Kruševca“, rekao je Vučić i dodao da će to puno značiti za privlačenje investitora.

Pitao je direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića kada će biti završena deonica od Kraljeva do Čačka i dobio odgovor da će to biti početkom 2024. godine, a da će onda biti spojeni gradovi Kruševac i Kraljevo, što se očekuje početkom 2025.

Posle ćemo da vidimo da napravimo brzu saobraćajnicu do Novog Pazara, dodao je Vučić.

Istakao je da je na Moravskom koridoru urađen najteži deo posla na prvoj deonici i da je sve gotovo na prvom sektoru.

Čestitam na tome kako idu radovi, poručio je Vučić izvođačima radova i dodao da je od 3.600 radnika, oko 1.700 naših građana.

Krusevac, 26. juna 2022.- Na fotografiji ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil daje izjavu i direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antic. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Sa predsednikom Vučićem radove obilaze i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, vd direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, ambasador SAD Kistofer Hil i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj.

Takođe, obilasku prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava iz ovog dela Srbije, kao i predstavnici kompanije Behtel Enk koja je izvođač radova.

Dužina Moravskog koridora je 112,37 kilometara, na njemu se gradi 88 mostova i nadvožnjaka, 29 podvožnjaka i 11 petlji, a biće i uređen tok Zapadne Morave.

Radove izvodi tursko-američki konzorcijum Behtel Enka, a vrednost radova je 745 miliona evra.

Saobraćajnica je projektovana za brzine do 130 kilometara na sat i biće prvi domaći digitalni auto-put.

Takođe, Moravski koridor biće i najširi auto-put u Srbiji.

Kada bude završen spajaće auto-put Beograd-Niš sa autoputom „Miloš Veliki“ i povezaće veći broj lokalnih samouprava u centralnoj Srbiji, a od njega se očekuje da doprinese novim investicijama, zapošljavanju i znatnom povećanju standarda života stanovnika ovog dela Srbije.

Krusevac, 26. juna 2022.- Na fotografiji ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, amabasador Turske u Srbiji Hami Aksoj daje izjavu, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antic i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji San Maklaud. FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Moravski koridor će povezivati sva veća naselja centralne Srbije imeđu Pojata i Čačka – Chićevac, Stalać, Kruševa , Trstenik, Vranjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Gradnja Moravskog koridora, tzv. auto-puta na „tri Morave“, počela je krajem 2019. godine.

Posle obilaska radova na izgradnji auto-puta, Vučić će u 11 časova prisustvovati ceremoniji svečanog otvaranja aerodroma Rosulje.


Leave a reply