TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ: ZAPADNI PARTNERI DA KAŽU KOJA ĆE DOKUMENTA POŠTOVATI (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za zapadne partnere ima jednostavno pitanje, a to je koje od pet važnih dokumenata koje su sami donosili žele da poštuju po pitanju KiM, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN.

“Jednostavno pitanje za naše zapadne partnere…”, naveo je Vučić na istagramu uz video prilog u kome se obraća gradjanima i zapadnim partnerima.

“Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244 , Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na ZB.

I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. Jer, u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244″, naveo je Vučić u video poruci.

“Tako da je moje pitanje danas – koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni”, poručio je predsednik Vučić.

U PRIŠTINI POTPISAN ZAHTEV ZA PRIJEM U EU

Zvaničnici privremenih prištinskih institucija potpisali su zahtev za prijem tzv. Kosova u Evropsku uniju, prenose prištinski mediji.

Potpisivanju su prisustvovali predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, predsednik parlamenta Glauk Konjufca i premijer Aljbin Kurti.

Kurti je nedavno rekao da će tzv. Kosovo ove sedmice podneti aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji.

DAČIĆ: ZAHTEV PRIŠTINE ZA ČLANSTVO U EU – ZA UNUTRAŠNJU POLITIČKU UPOTREBU NA KIM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić međutim kaže da je za to potreban konsenzus “koga nema u Evropskoj uniji” i smatra da je reč o političko-marketinškom potezu za unutrašnju političku upotrebu na KiM.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com