VULIN: DOBILI SMO INFORMACIJU DA SE SPREMA ATENTAT NA VUČIĆA (VIDEO)

VULIN: DOBILI SMO INFORMACIJU DA SE SPREMA ATENTAT NA VUČIĆA (VIDEO)

Posredstvom Evropola i službenih vidova komunikcije, 14. januara srpska policija je dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je naveo da je, nakon inicijalne informacije, pokrenuta opsežna akcija za utvrđivanje identiteta svih članova ove organizacije i da je utvrđeno da je na njenom čelu Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana.

“Nakon što smo se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije pripadnicii MUP-a i BIA, zajedno sa Evropolom, kao i partnerskim službama od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, a na njenom čelu je Radoje Zvicer, crnogorski držvaljanin za kojim je Srbija već raspisala poternicu”, rekao je Vulin.

Naveo je da je Zvicer organizator i jedan od vođa kavačkog klana odgvoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika ali i organizaciju i naručivanje više ubistava

“Da li je on ovu grupu, okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavestavati Tužilaštvo za organizovani kriminal”, rekao je Vulin na konferenciji za novinare.