Vulin: Niko nema bolje obučene vojnike

Vulin: Niko nema bolje obučene vojnike

Izviđači na Jastrepcu

Moguće da neko ima bolje avione, tenkove i skuplje uniforme, ali ne I da ima bolje obučene I upornije vojnike. To kaže novi ministar odbrane Aleksandar Vulin koji posetio izvidjače Kopnene vojske Srbije koji su na obuci na planini Mali Jastrebac kraj Niša.

Ministar je bio sa načelnikom Generalštaba, generalom Ljubišom Dikovićem, a probali su I neka jela koje su izviđači spremili od namirnica nađenih u šumi.

Na obuci deo pripadnika izvidjačkih jedinica uvežbava borbu prsa u prsa, gadjanje nožem, savladavanje vodenih prepreka, dejstva iz zasede u pozadini neprijatelja, prikupljanje informacija u pozadini i ishranu u prirodi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

 

Preminuo radnik koji je teško povređen u fabrici u Lučanima

Radnik fabrike M. I. (55), teško povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio pre dva dana u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ u Lučanima, preminuo je danas u Vojnomedicinskoj akademiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog radnika. Vulin je ranije danas obišao mesto nesreće u fabrici u Lučanima i razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka i okolnosti ove nesreće.

Ministar odbrane je danas naredio i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mera protivpožarne i bezbednosne zaštite na radu.

Ministar se potom sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata.

Podsetimo, požar je izbio u petak uveče ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva. U požaru je teško povređen i radnik M. M. (26), za čiji se život lekari i dalje bore.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com