TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika SVET Udarne

VULIN: SRBIJA NEĆE BITI PARKING ZA MIGRANTE (VIDEO)

Srbija, Austrija i Mađarska su veoma zabrinute zbog pritiska migranata na granicama, jer su brojevi ekplodirali, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nakon trilateralnog ministarskog sastanka posvećenog migracijama. On kaže da se situacija čak može porediti sa početkom migrantske krize 2015. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon trilateralnog ministarskog sastanka Srbije, Austrije i Mađarske o efikasnom upravljanju migracijama, da su tri zemlje veoma zabrinute zbog pritiska migranata na granicama. Vulin je , na zajedničkoj konferenciji u Palati Srbija, rekao da su lideri tri zemlje prepoznali probleme i postavili konkretne zadatke koje treba sprovesti.Istakao je da Srbija neće biti parking za migrante.

“Srbija nastavlja da radi ono sto je do sada radila, ali može da računa na daleko veću materijalnu i političku pomoć Austrije i Mađarske”, istakao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara kakve obaveze preuzima Srbija i na kakve vrste pomoći moze da racuna od Mađarske i Austrije.

Mađarska, Austrija i Srbija dogovorile su se da ujedine snage i još više učvrste granice između Srbije i Severne Makedonije, kako u pogledu ljudstva, tako i opreme.

“Naš zajednički interes je da se ta odbrambena linija pomeri ka jugu i zato smo se sporazumeli da ujedimo naše snage i obezbedimo još bolje i ozbiljnije učvrstimo granice između Srbije i Severne Makedonije, kako u pogledu ljudstva, tako i opreme. Austrijanci pomažu nama i Srbiji, mi pomažemo Srbiji. Do sada je bilo samo nekoliko desetina graničara koji su učestvovali u toj saradnji, dok se danas vidi da ta saradnja mora da poprimi sasvim drugu dimenziju”.

Savezni ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhart Karner istakao je da je pitanje imigracija i krijumčarenje pitanje ljudskih prava i ukazao na to da je srpsko – mađarska granica takva da na njoj dolazi do obračuna između bandi krijumčara.

“Mađarsko-srpska granica je takva da, kao što postoje ratovi bandi koje se bave drogom, postoje i ratovi bandi koje se bave krijumčarenjem i dolazi do takvih konflikata”, naveo je Karner.

Dodaje da konflikati bandi koje se bave krijumčarenjem ostavljaju za sobom mnogo žrtava i da se tome mora stati na put jer se ljudski životi moraju sačuvati.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com