Wizz air leti iz Niša za Bazel za 3.000 dinara

Wizz air leti iz Niša za Bazel za 3.000 dinara

avio-kompanija-wizz-air-12U Vladi Srbije ozvaničena je saradnja sa mađarskom lou-kost kompanijom Wizz air koja će od 3.jula 2015. godine leteti dva puta nedeljno iz Niša do Bazela u Švajcarskoj.

Cena karte je 2.999,00 dinara u jednom parvcu plus tri evra taksa.

Promo cena: Niš – Bazel za 1.699 dinara!

Međutim, prvih nekoliko letova Wizzair će, kako je objavljeno na njhovom sajtu, “voziti” po promotivnoj ceni od svega 1.699 dinara

 

Sa novom linijom iz Niša, Vizer će imati ukupno 11 linija u Srbiji, i leteće do sedam zemalja sa dva srpska aerodroma – u Beogradu i Nišu.

Niskotarifna mađarska avio-kompanija Vizer (Wizz Air) uspostaviće 3. jula iduće godine letove sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” na liniji Bazel-Niš, najavljenio je danas u Vladi Srbije.

Vizer je sklopio komercijalni ugovor na tri godine sa niškim aerodromom, i grad Niš prvi put neće subvencionisati letove neke strane avio-kompanije, rekla je potpredsednik Vlade i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Potpredsednik Vizera Džon Stivenson je rekao da će u početku biti probni period za uspostavljanje te linije i da će se posle videti da li će se uvoditi još novih destinacija sa niškog aerodroma.

Očekujem da će ih biti, kaže Stivenson.

Grad Niš je ranije subvencionisao letove pojedinih aviokompanija sa tog aerodroma po ceni do 1, 3 miliona evra godišnje.

Wizz air sleće na EuroAirport u Francuskoj

Avioni iz Niša sletaće na aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel, a nalazi se na teritoriji Francuske pored grada Miluza.

Kako piše portal Fly from Niš, osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom, poznat pod nazivom “EuroAirport”, funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP. Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom na to da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije, deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.

Čarter letovi Moskva-Niš-Moskva krajem decembra

Putnički avioni sa niškog aerodroma prvi put ove sezone poleteće 28. decembra, izjavila je Ivanka Stanisavljević, menadžerka aerodroma “Konstantin Veliki”.

Reč je o čarter letovima na liniji Moskva-Niš-Moskva koji će dovoziti ruske turiste, a u povratku će voziti naše turiste put Ruske Federacije.

Cena povratne karte u proseku će iznositi oko 500 evra a turističke organizacije nude i paket aranžmane od 7, 14 i 21 dan boravka u Rusiji.

Letove će izvoditi četiri ruske avio-kompanije.

Stanisavljevićeva je rekla da je ovo jedan od načina da se vrate avio prevoznici na niški aerodrom, pre nego što odavde počnu da se organizuju niskobudžetni letovi.

“Naš cilj je da “low-kost” letove preselimo u ovaj deo Srbije i mislimo da je realnio da se to dogodi pre letnje sezone”, precizirala je Stanisavljevićeva.

Čarter letovi iz Moskve biće organizovani avionima tipa “Er bas 320” opremljenim sa 160 sedišta.

Letovi su organizovani do 18. januara.

Niški aerodrom snizio takse na samo tri evra

U cilju privlačenja stranih avio-operatera niški aerodrom snizio je cenu aerodromskih taksi sa 14 na samo 3 evra od čega putnik treba da plati samo 1 evro.

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” bio je razrušen za vreme bombardovanja 1999. godine i nakon toga ponovo je počeo da radi 2003. godine. Iste godine dobio je licencu za obavljanje međunarodnog putničkog saobraćaja i jedini je u Srbiji, osim Beograda, koji ima tu dozvolu.

Iz Niša su do 2007. godine leteli avioni na redovnim linijama za Cirih, Podgoricu i Tivat, a bilo je sezonskih letova i za Veliku Britniju. Godina najboljeg poslovanja ovog aerodroma bila je 2006. kada je prevezeno 35.700 putnika.

Poslednjih godina odavde su obavljani biznis i kargo letovi.[mom_video type=”youtube” id=”jen_WSF4wOs”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com