„ZA BOLJE OBRAZOVANJE – PREUZMI INICIJATIVU” (VIDEO)

„ZA BOLJE OBRAZOVANJE – PREUZMI INICIJATIVU” (VIDEO)

ZA BOLJE OBRAZOVANJE KONFERENCIJA

Obrazovanje nije nikakav eksperiment kojim se možemo igrati, već je ono temelj naše budućnosti i najveća investicija u decu Srbije, poručuo je ministar prosvete Branko Ružić otvarajući konferenciju „Za bolje obrazovanje – Preuzmi inicijativu”, u Naučno-tehnološkom parku u Nišu. Skup je okupio stotinka edukatora iz cele Srbije.

Godina koja je za nama I pandemija korona virusa poptuno  su promenili pristup obrazovanju, jer se kompletna nastava na svim nivoima odvijala putem interneta. Konferencija „Za bolje obrazovanje – Preuzmi inicijativu” u Nišu bila je prilika da se razmene iskustva I nauči nešto novo, kaže Milan Petrović predsednik I programski director orgnaizacije “Nauči me”.

milan petrovic NAUCI ME

Nove tehnologije pokazale su se od koristi I na samoj konferenciji. Učesnicima se “on lajn” obratio ministar obrazovanja  Branko Ružić.

Ružić je, otvarajući konferenciju „Za bolje obrazovanje – Preuzmi inicijativu”, u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, rekao da su uspešno prevazilaženi svi problemi i izazovi u prosveti poslednjih godinu dana i da nijedan dan u obrazovanju nije propušten.

BRANKO RUZIC

Ministar je svakom učesniku u prosveti zahvalio na postignutim rezultatima, pošto, kako je objasnio, obrazovni proces ne samo da nije stao zbog pandemije koronavirusa, već su u njega uvođene i različite novine.

Skup u organizaciji udruženja “Nauči me” iz Niša okupio je 100 edukatora iz Srbije. Podršku organizaciji pružili su udruženje “Propulsion” i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru programa “Nova pismenost”, zatim Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Naučno-tehnološkik park i Obrazovni kreativni centar iz Bora.