ZA ČIŠĆENJE JEDNE DIVLJE DEPONIJE POTREBNO ČAK 250 KAMIONA! (VIDEO)

ZA ČIŠĆENJE JEDNE DIVLJE DEPONIJE POTREBNO ČAK 250 KAMIONA! (VIDEO)

U ulici Žarka Đurića u Nišu očišćena je ogromna deponija smeća i leglo glodara koju je jedna porodica u svom dvorištu godinama pravila. Za dva dana izvezeno je 25 kamiona otpada, a radnici Mediane imaće posla na toj lokaciji još četiri dana. Ništa bolja slika nije ni na ulazu u Medoševac gde je za sakupljanje smeća potrebno čak 250 kamiona.

A, šta bi pomoglo da ovakve slike postanu prošlost? Video nadzor, jače kontrole ili kazne?

Srbina treba udariti po džepu, kaže jedan Nišlija.

Ono što je važno da građani znaju je da borba sa divljim deponijama nije nimalo laka, a ni jeftina. Kroz vanredni program predviđeno je da se očisti 1500 kubnih metara smeća, a kroz redovni, koji obuhvata deponije koje se svakodnevno čiste 800 kubika. Tu treba dodati I naloge komunalnih inspekcija I komunalne milicije. A kroz vanredan program treba očistiti oko 100 divljih deponija koje su popisane. Pored sredstava koja se izdvajaju na nivou grada, očekuje se novac I od Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Činjenica je da se pored velikih deponija u gradu često mogu videti I mini smetlišta, razbacan otpad na sve strane. Takav problem građani mogu da prijave putem eko lovca JKP Mediana. Od početka rada aplikacije registrovano je preko 3000 prijava, a rešeno je 80 odsto njih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com