ZA JANU PRIKUPLJENO VIŠE OD 200.000 DINARA (VIDEO)

ZA JANU PRIKUPLJENO VIŠE OD 200.000 DINARA (VIDEO)

Koliko su Nišlije spremne da pomognu, pokazuje to što je humanitarnim koncertom u Niškom simfonijskom orkestru prikupljeno više od 200.000 dinara za mladu violinistkinju Janu Mitić. Jana ima Lajmsku bolest i potrebno je da terapiju nastavi u Poljskoj.

Oni koji nisu došli na koncert, mogu da pošalju poruku 75 na 3800.

Muzika je posrednik između duhovnog i osećajnog života“, kazao je nemački kompozitor Ludvig van Betoven. Zaista jeste tako. Na humanitarnom koncertu u Niškom simfonijskom orkestru posetioci su, umesto ulaznice, u humanitarnu kutiju ostavili dobrovoljan prilog i tako pomogli da se prikupi 194.090 dinara i 190 evra za lečenje mlade violinistkinje Jane Mitić.

Nastupili su Oliver Katić, Jelena Vučković, Sanja Vranić i Dejan Najdanović Najda, uz pratnju orkestra „Impresija“, koji je i organizator koncerta. Program je bio raznovrstan, uz vanvremenske hitove.

Orkestar Impresija jeste bio inicijator, Jana je naša koleginica, drugarica. Osim što je violinistkinja, Jana je i odlična pevačica, tako da bi se odmah uklopila ovde, Zahvaljujući fondaciji Pokreni život smo uspeli sve ovo da organizujemo, kaže Snežana Jovanović iz orkestra “Impresija”.

Povod koncerta jeste humanitrani, ali je isto tako ovo i jedna lepa kulturološka stvar za Niš. Nišlije su uvek tu da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.Ponosan sam na svoje sugrađane i njihovu plemetitost, poručuje niški muzičar Dejan Najdanović Najda. 

Koncert je organizovan uz podršku Niškog simfonijskog orkestra i Studentskog kulturnog centra. Jana Mitić je otkrila da je bolesna u kasnom stadijumu bolesti 2021. godine. Nakon godinu dana u Poljskoj je primila terapiju koja je dala rezultate, ali mora da je nastavi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com