Na državnom prvenstvu Srbije za pionire, niški plivački klub “Sveti Nikola” osvojio je devet medalja, pet srebrnih i četiri bronzane.

Na prvenstvu održanom u Beogradu ovog vikenda učestvovalo je 210 plivača iz 32 kluba. Boje Nišlija branilo je 10 takmičara,  a najuspešniji je bio Aleksandar Laković koji je  na ovom prvenstvu osvojio pet individualnih medalja (tri srebrne i dve bronzane).

Srebrne medalje Aleksandar je osvojio u disciplinama 200m slobodno, 100m delfin i 200m mešovito, dok je bronzane medalje osvojio u disciplinama 50m slobodno i 100m ledjnim stilom. Laković je u svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario ubedljive lične rekorde, a u konkurenciji za najuspešnijeg pionira Laković je zauzeo DRUGO mesto.

Đorđe Jovanović je osvojio drugo mesto u disciplini 100m ledjno sa sjajnim rezultatom 1:14.20 čime je svoj lični rekord popravio za 4 sekunde.

Izuzetno zapažen rezultat postigli su Nina Stanojević, Petra Vučić i Vuk Nikolić. Nina je u disciplini 200m mešovito osvojila drugo mesto, ali je diskvalifikovana zbog greške pri startu. U disciplinama 100m delfin i 100m prsno Nina je zauzela 5. Mesto. Vuk Nikolić nije uspeo da se okiti medaljom, ali je u borbi za najuspešnijeg pionira zbirom FINA bodova iz tri discipline zauzeo 6. mesto, a u konkurenciji devojčica Petra Vučić je zauzela 7. mesto.

U štafetnim trkama niški klub osvojio je dve bronzane medalje u disciplinama 4x50m slobodno za dečake u sastavu Nikolić Vuk, Živković Luka, Tasić Dimitrije i Laković Aleksandar i u disciplini 4x50m mix mešovito u sastavu Nikolić Vuk, Stanojević Nina, Laković Aleksandar i Vučić Petra dok je u disciplini 4x50m mešovito za dečake u sastavu Jovanović Djordje, Tasić Dimitrije, Laković Aleksandar i Nikolić Vuk naš klub zauzeo drugo mesto.

Po broju osvojenih medalja, “Sveti Nikola” zauzeo je drugo mesto.