Za niške pionire plivače devet medalja na državnom prvenstvu! (foto)

Za niške pionire plivače devet medalja na državnom prvenstvu! (foto)

Na državnom prvenstvu Srbije za pionire, niški plivački klub “Sveti Nikola” osvojio je devet medalja, pet srebrnih i četiri bronzane.

Na prvenstvu održanom u Beogradu ovog vikenda učestvovalo je 210 plivača iz 32 kluba. Boje Nišlija branilo je 10 takmičara,  a najuspešniji je bio Aleksandar Laković koji je  na ovom prvenstvu osvojio pet individualnih medalja (tri srebrne i dve bronzane).

Srebrne medalje Aleksandar je osvojio u disciplinama 200m slobodno, 100m delfin i 200m mešovito, dok je bronzane medalje osvojio u disciplinama 50m slobodno i 100m ledjnim stilom. Laković je u svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario ubedljive lične rekorde, a u konkurenciji za najuspešnijeg pionira Laković je zauzeo DRUGO mesto.

Đorđe Jovanović je osvojio drugo mesto u disciplini 100m ledjno sa sjajnim rezultatom 1:14.20 čime je svoj lični rekord popravio za 4 sekunde.

Izuzetno zapažen rezultat postigli su Nina Stanojević, Petra Vučić i Vuk Nikolić. Nina je u disciplini 200m mešovito osvojila drugo mesto, ali je diskvalifikovana zbog greške pri startu. U disciplinama 100m delfin i 100m prsno Nina je zauzela 5. Mesto. Vuk Nikolić nije uspeo da se okiti medaljom, ali je u borbi za najuspešnijeg pionira zbirom FINA bodova iz tri discipline zauzeo 6. mesto, a u konkurenciji devojčica Petra Vučić je zauzela 7. mesto.

U štafetnim trkama niški klub osvojio je dve bronzane medalje u disciplinama 4x50m slobodno za dečake u sastavu Nikolić Vuk, Živković Luka, Tasić Dimitrije i Laković Aleksandar i u disciplini 4x50m mix mešovito u sastavu Nikolić Vuk, Stanojević Nina, Laković Aleksandar i Vučić Petra dok je u disciplini 4x50m mešovito za dečake u sastavu Jovanović Djordje, Tasić Dimitrije, Laković Aleksandar i Nikolić Vuk naš klub zauzeo drugo mesto.

Po broju osvojenih medalja, “Sveti Nikola” zauzeo je drugo mesto.