Za veću bezbednost u saobraćaju

Still0426_00002Prema podacima, u protekloj deceniji, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji godišnje je oko 1.000 gradjana gubilo živote. Opreznost u saobraćaju je važna, a to najbolje znaju učenici ETŠ „Mija Stanimirović“ koji su uključeni u međunarodni projekat „Tvoja ideja, tvoja inicijativa“ kojom se obeležava dekada akcije bezbednosti u saobraćaju.

Prethodnih meseci đaci su prošli brojne radionice i edukacije o bezbednosti u saobraćaju. Sada pokušavaju da akcijom „Bolje sekund u životu, nego život u sekundi“ svoja znanja prenesu i na druge građana. I đaci kažu da im je učešće u projektu „Tvoja ideja, tvoja inicijativa“ promenilo svest i navelo ih da više poštuju pravila saobraćajne kulture.

Imali priliku da posete i groblje automobila, odnosno parking gde su smešteni automobili uništeni u saobraćajnim nesrećama.

Tom prilikom učenici su dobili mogućnost da na trenutak uđu u ulogu inspektora i da na delu procene šta je dovelo do tih saobraćajnih nezgoda i da li je bilo žrtava, kaže psiholog škole Ksenija Sekulić.

U projektu učestvuje oko 40 učenika koji će u narednom periodu svoja znanja prenositi i vršnjacima u drugim školama.