TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 PROJEKTI 2021 Udarne

ZAJEDNO PROTIV DISKRIMINACIJE: KANCELARIJA ZA MLADE U ROMSKOM CENTRU (VIDEO)

U Romskom kulturnom centru u Nišu otvorena je Kancelarija za mlade Rome i nerome. Udruženim snagama boriće se protiv svih oblika diskriminacije, a učiće i da pišu projekte kako bi njihov rad bio vidljiviji. Planirano je da članovi Kancelarije budu medijatori u rešavanju svih problema mladih, a za ono što ne mogu da reše sami – potražiće pomoć nadležnih institucija.

Jedan od prvih članova kancelarije je Vuk Jovanović, učenik srednje medicinske škole “Dr Miodrag Lazić” u Nišu. Kaže da u njegovoj školi nije bilo diskriminacije, ali da se mnogi suočavaju sa tim problemom.

“Neko neće da se druži s nekim zato što je Rom, ili zato što nije Rom, dešava se i to. Česta je situacija u školi da ga izbegavaju zbog tamnije puti” – kaže ovaj srednjoškolac.

Pozivaju sve vršnjake da im se obrate za pomoć, kakav god da je problem u pitanju. Ili ako imaju ideju koju ne mogu sami da realizuju.

U Kanceraciji je za sada desetak srednjoškolaca.

Kancelarija je rezultat saradnje Romskog kulturnog centra, Grada, Nacionalnog saveta Roma I Kancelarije za mlade Grada Niša.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com