TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

ZAMUĆENJE NIŠKIH IZVORIŠTA (VIDEO)

Zamućenje na niškim izvorištima zbog kiše i snega koji padaju u poslednjih nekoliko dana. Mutnoća je u poslednjih 48 sati povećana na izvorištima vodovodnog sistema Ljuberađa – Niš i izvorištu Studena. Ukoliko se zamućenje ne smanji, niški vodovod biće prinuđen da neke od tih izvorišta isključi i privremeno stavi van funkcije, a njihovo ponovno angažovanje zavisiće isključivo od hidroloških prilika, navode u Naisusu.

Ovakva situacija može direktno da utiče na količinu vode u niškom vodovodnom sistemu što za posledicu ima ograničenja u redovnom snabdevanju vodom u večernjim satima i to u višim delovima grada sa desne obale reke Nišave: naselje Vinik , Podvinik i viši delovi naselja Pantelej, naselje Ledena Stena, naselje Ratko Jović, Ćamurlijski put i sela moravskog vodovoda.

Za korisnike u višim delovima Panteleja biće obezbeđena auto-cisterna za snabdevanje pijaćom vodom od 14 do 18 sati. JКP“Naissus“ poziva građane da racionalno koriste vodu iz niškog vodovoda i time osiguraju sistem vodosnabdevanja i izbegavanje većih nestašica vode u Nišu i okolini.

U delovima grada gde ostaje redovno vodosnabdevanje, voda je ispravna za piće I ona se pojačano kontroliše.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com