TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

ZAPADNE AMBASADE OSUDILE RANJAVANJE SRBINA OD STRANE ROSU

Kancelarija EU u Prištini i nemački ambasador Jorn Rode osudili su ranjavanje Milana Jovanovića blizu Zvečana.

“Sve relevantne institucije za vladavinu zakona sada treba da sprovedu brzu i temeljnu istragu i izvedu odgovorne pred lice pravde”, navodi misija EU u pokrajini na Tviteru, dodajući da osuđuje “bezbednosni incident u kojem je jedan kosovski Srbin upucan i ranjen”

“U potpunosti se slažem. Još jedan zabrinjavajući bezbednosni incident. Dobro je videti da je kosovska policija reagovala opsežnim istraživanjem slučaja”, naveo je Rode na Tviteru prenoseći reagovanje misije EU u Prištini.

Rode je napisao da “moguće nedolično ponašanje policije treba da bude ispitano kao i svako drugo” i poželeo Jovanoviću brz oporavak.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika ROSU, nakon što je kosovska policija najpre negirala incident,  su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela “ubistvo u pokušaju” i “neprijavljivanje krivičnog dela”, saopšteno je iz policijskog inspektorata Kosova (PIK).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com