Zaplena droge u Nišu; perionica kao paravan?

Zaplena droge u Nišu; perionica kao paravan?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su više od kilogram i po marihuane i oko 700 grama amfetamina i uhapsili N. M. (1990) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U saopštenju policije navodi se da je osumnjičeni uhapšen neposredno nakon što je dvojici muškaraca iz Niša i Novog Sada prodao po jedan paket marihuane težine 0,90 i 2,3 grama. Pretresom stana u kojem N. M. boravi, policija je pronašla 22 paketa sa kilogram i 529 grama marihuane, tri paketa sa 710 grama amfetamina, dve biljke kanabisa i vagicu za precizno merenje. Sumnja se da je on u prethodnom periodu prodavao marihuanu i amfetamin u jednoj perionici u gradu, u kojoj je radio, i gde je policija pronašla još osam paketa sa 5,3 grama marihuane i paket sa 1,1 gram amfetamina.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Policija je po nalogu tužilaštva podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv dvadesetosmogodišnjeg Nišlije i četrdesetogodšnjeg Novosađanina, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.