PET CISTERNI ISKLIZNULO – ZATVORENA PRUGA NIŠ – ZAJEČAR!

PET CISTERNI ISKLIZNULO – ZATVORENA PRUGA NIŠ – ZAJEČAR!

arhivski snimak
arhivski snimak

Još pet cisterni sa amonijakom iskliznulo je noćas u 1.45 sati, na pruzi Niš-Zaječar između železničkih stanica Knjaževac i Podvis, potvrdili su u preduzeću Infrastrukture železnica Srbije. Iskliznule cisterne prevoznika NCL nisu se prevrnule, nisu oštećene i nema nikakvih curenja, pa nema ni opasnosti po ljude i životnu sredinu, tvrde u Železnicama.

Zbog bezbednosti stanovnika, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš–Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Ministarka Zorana Mihajlović za 13 sati zakazala je pres u Jasenoviku. Najavljeno je da će an pitanja novinara odgovarati predstavnici Ministarstva i Železnica Srbije.

Odluka o zatvaranju pruge doneta je zbog bezbednosti stanovnika svih naselja u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se za kratko vreme dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge, stoji u saopštenju Ministarstva. Ministarstvo insistira i zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš–Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika. Takođe, Ministarstvo traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.