Zatvorski bluz: Nišville "iza rešetaka"

ZATVORSKI BLUZ 1Niška grupa „Benny Brickman Band” i bugarski sastav „Poduene Blues Band”, koji su prve večeri nastupili u glavnom programu Nišvil džez festivala, održali su koncert u niškom zatvoru.

Jedinstveni koncert kao deo pratećih programa, Nišvil je organizovao u saradnji sa Upravom Kazneno popravnog zavoda koja je sa zadovoljstvom prihvatila ideju. Želja Nišvilla je da onima koji su privremeno iza rešetaka omogući da osete delić atmosfere festivala što bi trebalo, kako objašnjavaju, da doprinese njihovoj lakšoj adaptaciji kada budu izašli na slobodu.

Intresantno je da su članovi „Poduene Blues Benda”, pre 27 godina, svoj prvi nastup u karijeri, imali upravo u sofijskom zatvoru, a nedavno su u Nemačkoj, gde često nastupaju, održali koncert u kelnskom zatvoru.

ZATVORSKI BLUZ BUGARI ZATVORSKI BLUZ 3 ZATVORSKI BLUZ 2

Nišville, treće veče – Eyot i džez-funk iz UK

sHAKATAAKZvezde treće Nišville festivalske večeri, biće Bil Evans bend, Šakatak i Kuindipendns, dok će “boje” i zvuke našeg najboljeg domaćeg džeza, braniti Ejot end frends i El Džazira…

Vremešni, ali vrlo energični Šakatak, niškoj publici poručuje da ih očekuje odlična zabava uz džez fank, dok poljski džezeri iz Kuindipendensa, obećavaju jedno vrlo inspirativno i  zanimljivo veče, s obzirom na to da se radi o jako talentovanim Inagradjivanim studentima jedne od najboljih Evropskih akademija, kao sto je džez akademija u Krakovu….

Osim ova dva benda, nišlije će uživati i u muzici Bila Evansa, El Džezire, Tango I džez kvarteta, ali i mnogih drugih umetnika, na još nekoliko stejdževa u i izvan Tvrdjave.