TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 region i Srbija Udarne VESTI

ZAVRŠAVA SE BAZEN SA TALASIMA U AKVA PARKU NIŠ(VIDEO)

Radovi na akva parku kod Niške Banje idu po planu, za sada se poštuje predviđena dinamika, rekao je za Zonu plus direktor KLER-a Dušan Radivojević. Privode se kraju radovi na bazenu sa talasima, a počela je izgradnja objekta koji treba da funkcioniše 12 meseci u godini, jer akva park neće biti samo sezonski, već u funkciji čitave godine.

Nakon 15 godina priče o akva parku kod Niške Banje, sad se vide obrisi te kapitalne investicije, u koju Grad Niš ove godine izdvaja milijardu i 700 miliona. Akva park niče na 5,4 hektara zemljišta.

Privode se kraju radovi na bazenu sa talasima. Krenula je izgradnja iz temelja objekta koji treba da funkcioniše 12 meseci u godini, što je važno jer akva park neće biti samo sezonski, već će biti u funkciji svih 12 meseci u toku godine. Izvođač se pridržava planirane dinamike, ugovoren je rok od tri godine koji mora da ispoštuje, tako da ne očekujem neko pomeranje kaže direktor KLER-a Dušan Radivojević.

Akva park je, sudeći po istraživanju koje prenosi gradonačelnica Niša, sadržaj koji su Nišlije odavno čekale. Radovi traju već godinu dana. Grad Niš je već ranije celo to područje komunalno opremio, jer se očekuje da akva park privuče i druge investicije.

Mi tamo imamo nešto manje od desetak hektara zemljišta. Svakako tamo fali jedan ozbiljan hotelski kompleks koji bi upotpunio ovaj sadržaj. Siguran sam da će kad poodmaknu radovi na akva parku zainteresovanost investitora za Nišku Banju, ne samo za Lozni Kaloem, porasti, kaže Radivojević

Ugovor o izgradnji akva-parka u Niškoj Banji vredan je 1,7 milijardi dinara, a potpisan je novembra 2021. godine sa konzorcijumom građevinskih firmi koje su pobedile na tenderu. Rok za izgradnju je tri godine.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com