Brzeće kod Brusa uskoro će gondolom biti povezano sa samim centrom Kopaonika. Završena je prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku, a u toku su i završni radovi na parking prostoru, kako bi turisti i skijaši mogli kolima da dođu do gondole.  Predsednica Opštine Brus Valentina Milosavljević obišla je gradilište gondole Brzeće-Mali Karaman, na početnoj stanici u Brzeću I najavila da će se u budućnosti na ovom mestu izgraditi I garaža za još veći broj vozila.

Predsednica Opštine Brus Valentina Milosavljević

“Osim izgradnje prilazne saobraćajnice u toku je I izgradnja parkinga, jer bez parkinga ne bismo omogućili turistima I skijašima da priđu gondola na lakši način. Parking će za sada biti otvoren, a u budućnosti ćemo nastojati da izgradimo I garažu za parkiranje još većeg broja vozila. Ovaj parking se prostire na četrdesetak ari, proširićemo I taj prostor koliko god vremenski uslovi budu dozvolili” – rekla je Milosavljević.

Ona je istakla izvanrednu saradnju sa JP Skijališta Srbije  sa kojim je lokalna samouprava u relativno kratkom roku završila eksproprijaciju svih parcela.

Iz opštine ističu da je gondola najveća investicija u turizmu poslednjih godina, I da je od velikog značaja za Brus i čitavu potkopaoničku regiju. Povezivanjem sa srcem Kopaonika otvara se mogućnost da turisti odsednu u Brzeću, koji ima desetak hotela I dosta ležajeva u privatnom smeštaju.