ZAVRŠENA GREJNA SEZONA: DA LI SE VRAĆAMO NA MAZUT? (VIDEO)

ZAVRŠENA GREJNA SEZONA: DA LI SE VRAĆAMO NA MAZUT? (VIDEO)

Iako je grejna sezona tek završena, zbog energetske krize neke Nišlije vveć razmišljaju kako će se grejati naredne sezone. Da li će biti dovoljno struje? Dovoljno gasa? Da li će drva moći da se kupe?

U niškoj Toplani kažu da je čak 95 odsto njihovih korisnika priključeno na gas, ali da će, ukoliko bude velika kriza, kotlarnice preći na mazut. U svakom slučaju, energija je tema broj jedan čak i na današnjih 27 stepeni.

Ukoliko gasa bude u cevima, biće i ga za nas. Mi imamo alternativu da na svim toplotnim izvorima, ako se baš desi meka značajnija gasna kriza, pređemo na mazut kao izvor grejanja., Ali ne razmišlja se o tome, ne bih da plašim korisnike. Više postoji opasnost za cene gasa, kaže direktor JKP Gradska toplana Niš Predrag Milačić.

Energetska situacija je, trenutno, nepredvidiva. Ekonomisti kažu da se sve menja i prati iz dana u dan.

Cena energenata u Srbiji dosta zavisi od svetskog tržišta. Najblaže rečeno, vrlo je nestabilno tržište , velika je doza neizvesnosti. Dosta toga zavisi od sukoba u Ukrajini. Posle blagog pada, cena sirove nafte ponovo skače. Negde je to zbog pravljenja zaliha, kaže predsednik Društva ekonomista Niša prof. dr Boban Stojanović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com