Završni  radovi u Domu kulture u Prokuplju

Završni radovi u Domu kulture u Prokuplju

Dom kulU prokupačkom Domu kulture ovih dana nastavljeni su završni radovi unutar samog objekta. Radove vredne preko dva miliona dinara je, kako kažu u Opštini Prokuplje, neophodno završiti kako bi se dobila upotrebna dozvola i bili ispunjeni svi uslovi za otvaranje ovog objekta.
Razlog što to nije već urađeno je niz problema nasleđenih iz prethodnog perioda kao što su, između ostalih i 70% neizmirenih obaveza prema izvođačima po ugovoru, naknadni radovi nastali na objektu i spor sa Sindikatom u vezi sa prostorijama. Sve ovo je, kako navode nadležni u Opštini Prokuplje, rešeno u prethodne dve godine.
Tako su se konačno stekli uslovi da se ovaj objekat pusti u rad sa upotrebnom dozvolom. U prethodnom periodu puštanje objekata u upotrebu vršilo se bez saglasnosti nadležnih organa i odgovarajućih dozvola u skladu sa zakonskim propisima. Opredeljenje aktuelnog rukovodstva lokalne samouprave je da se svi objekti od značaja za građane završe u skladu sa zakonskim propisima i isti daju na upotrebu, kao što je bio slučaj sa obdaništem „Bajka“ u Sokićevom bulevaru.