Zbog duga za struju, 47.000 upozorenja pred isključenje

Zbog duga za struju, 47.000 upozorenja pred isključenje

jugoistokNa adrese 47.000 domaćinstava na jugoistoku Srbije, koja za struju. zaključno sa januarskim računom duguju više od 5.000 dinara, poslata su upozorenja pred isključenje.

Iz Privrednog društva „Jugoistok“ apeluju da se računi plate, jer će nakon isteka roka po upozorenju, njihove ekipe krenuti u seču struje. A onda sledi i dodatni trošak ponovnog priključenja.

Zbog krađa struje, ekipe kontrolišu i noću!

Istovremeno, iz „Jugoistoka“ saopštavaju da je prošle noći tokom kontrole privrednih subjekata, tzv. virmanaca, ustanovljeno puno neparvilnosti, pa i slučajeva krađe struje.

U noći petak na subotu u 20 kontrola su u 15 slučajeva našene ozbiljne nepravilnosti. Upozoravamo sve one koji pokušavaju da kradu struju na bilo koji način, da su kazne rigorozne: za domaćinstva su po nekoliko stotina hiljada dinara, a za privredne subjekte mnogo veće! To je i krivično delo, naglašava Dragoslav Pavlović, jedan od direktora PD „Jugoistok“.

Pavlović dodaje i da svakom kod koga se utvrdi krađa struje preti i da ostane bez priključka.Takođe, i da će “Jugoistok” preraspodeliti radno vreme, te da će u kontrolu njihove ekipe ići i noću!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com