Zbog havarije deo Duvaništa bez vode

Zbog havarije deo Duvaništa bez vode

HAVARIJAStanari na višim spratovima zgrada na Vizantijskom bulevaru od jutros su bez vode zbog havarije na parceli preko puta Dis-a. Kvar na cevovodu nastao je kada su radnici firme angažovane za izmeštanje gasovoda Jugorosgasa pri iskopavanju oštetili cevovod. U preduzeću Naissus, čije ekipe pokušavaju da poprave štetu, kažu da bi tokom noći trebalo da vodosnabdevanje bude normalizovano.

Oni koji su na nižim spratovima prošli su sa slabijim pritiskom, međutim, oni iznad 5. od jutros vodu nemaju.
Havariju na cevovodu izazvali su radovi oko gasovoda. Radnici firme angažovani za izmeštanje nekoliko stotina metara cevi Jugorosgasa iskopavanjem su oštetili vodovod, što je na teren odmah izvelo ekipu JKP „Naisusa“

“Dok se ne izbaci čitava voda iz rovova, ne možemo da znamo gde je oštećenje i kolika je šteta”, kaže Vlastimir Stanković, poslovođa održavanja vodovoda JKP „Naissus“.

Radove oko izmeštanja nadzire niška Direkcija za izgradnju grada, u kojoj kažu da se šteta još ne zna, ali da je havarija prolongirala planove.

“Kanal je iskopan pre nedelju dana, cevi su stigle juče, trebalo je danas da budu postavljene, ali će zbog ovoga radovi da se produže”, napominje Dragan Dimitrijević, iz Direkcije za izgradnju grada Niša.

U Naissusu napominju da će saniranje štete očekuje do kraja dana, a voda će na česmama u Duvaništu proteći tokom noći.
Inače, kako saznajemo, gasovod se izmešta zbog pripreme za gradnju dugonajavljivanog supermarketa „Lidl“. Kako su mediji ranije preneli, u Nišu bi tokom 2015. godine trebalo da budu otvorena tri marketa nemačkog “Lidla”, koji je u naselju Duvanište kupio 43 ara gradskog zemljišta za 27 miliona dinara

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com