Ždrale predsednik Skupštine opštine Palilula

konstitutivna sednica SO Palilula (1)Konstituisana je Skupština Gradske opštine Palilula.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je Aleksandar Ždrale iz SNS, izabran je i sekretar skupštine i verifikovani mandati odbornicima.

U Paliluli je Srpska napredna stranka osvojila je 14 od ukupno 25 odborničkih mandata, a ranije je najavljena saradnja sa Srpskom radikalnom strankom.

SNS ima potpisan sporazum sa SRS. Ja očekujem da ćemo nakon verifikacije odborničkih mandata i formiranjem odborničkih grupa imati još određeni broj odbornika koji će podržavati Srpsku naprednu stranku, kaže dosadašnji predsednik GO Palilula Boban Džunić.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Palilula zakazana je u neobično vreme – u nedelju u 14 sati. Kažu, tako su morali, jer ih “pritiskaju rokovi”.

konstitutivna sednica SO Palilula (4)Moramo da ispoštujemo rokove. Sadašnji sekretar skupštine već sutra putuje u Ameriku, neko vreme neće biti u zemlji, tako da smo došli u situaciju da bi, ne daj bože, morali ponoviti izbore. Radi se i o ličnoj odgovornosti, ali našli smo rešenje da u nedelju držimo sednicu, kaže Džunić.

Predsednika opštine i celo rukovodstvo odbornici će birati na narednoj sednici. Džunić je ranije za Zonu plus potvrdio da će kandidat za predsednika opštine biti član Glavnog odbora SNS i dosadašnja poslanica Adriana Anastasov. Inače, bivši predsednik Opštine vratio je svoj odbornički mandat u Paliluli. Obrazloženja nema, ali se pretpostavlja se da će preuzeti neku drugu funkciju.