TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

PROJEKTI 2021 ZELENA EKONOMIJA

ZELENA EKONOMIJA, druga emisija 09.12.2021.

U Srbiji se godišnje reciklira više od 100.000 tona otpada, a resorna ministarka Irena Vujović je izjavila da je u ovoj godini odvojeno pet milijardi dinara za reciklažu posebnih tokova otpada.

Najavljuje da će država i u narednom periodu da podstiče ovu granu privrede. U Regionalnoj privrednoj komori Niš ocenjuju da je cirkularna, zelena ekonomija sve popularnija, posebno u razvijenim zemljama.

Daleko od razvijenog reciklažnog sistema, hiljade sakupljača sekundarnih sirovina jedva sastavlja kraj sa krajem i radi u najtežim uslovima, za minimalnu zaradu. Neki od njih I dalje koriste konjske zaprege. Zabrinuti zbog najava da konjskim zapregama neće više biti dozvoljeno da se nađu na gradskim ulicama, niški sakupljači sekundarnih sirovina održali su više sastanaka kako bi, u saradnji sa nadležnima, pronašli najbolje rešenje.

 

 

 

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com